Receptes culinàries

17 de maig de 2011

El diumenge 14 de maig van venir a casa, a dinar, un dels meus germans i la meva cunyada. Donat que ja fa caloreta, vaig creure adient que entraria prou bé, de primer, un plat fred. Cercant per Internet vaig trobar, a la pàgina de "petitchef",  el "pastís fred de tonyina".  Fàcil de fer i, una vegada acabat, fa patxoca.  Així és com ho vaig fer i, a baix, la foto de com va quedà


PASTÍS FRED DE TONYINA
dicitultat:  baixa
temps d'elaboració:  45 minuts
8 racions


.


Ingredients:


pa de motllo sense crosta.
tomàquets madurs
llaunes petites de tonyina en oli
pot mitja de maionesa "Ligeresa"
pernil salat
ou dur
pebrots de "piquillo"
olives farcides
una mica de sal i un rajolí d'oli.

preparació:

En un motllo rodó, desmuntable, vaig folrar amb paper vegetal (es pot untar amb mantega). Al fons es fa un pis de pa de motllo, cuidant de què no quedin forats. Al damunt s'hi posa tomàquet que, prèviament, haurem ratllat i amanit amb una mica de sal i oli d'oliva verge extra. El següent pis serà de tonyina esmicolada i sense el seu oli. Finalment cobrirem tot amb una capa de maionesa.  Es repeteix l'operació començant altre cop pel pa de motllo i s'acaba amb una última capa de pa. Es cobreix amb film i es deixa tot un dia a la nevera. Jo li vaig posar, a sobre, una caçola de fang per a que fes pes i, el pastís, quedés compactat.

A l'endemà es treu el pastís del motllo i es disposa en el plat on el servirem. Tot ell, també els costats, es pinta amb maionesa. Es decora dividint, la part de dalt, en quatre parts. En una hi posarem el pernil salat tallat a trossets, en un altra les olives tallades a rodanxes, la tercera amb l'ou també a rodanxes i, a l'últim "quesito", els pebrots tallats a tires. Tot el costat es cobrirà de trossets de pernil salat.

La vostra imaginació us portarà, segur, a variar ingredients, afegir-hi, treure-hi...

Segur que us agradarà i, si teniu convidats, quedareu d'allò més bé.

bon profit.

**************************************************************************************************************
De segon vaig fer lluç amb cebes i gambes (veure recepte del 27 d'abril)
Les postres:
GOTETS DE FORMATGE FRESC AMB MEL:
Tret de la pàgina de "Club de Cuines".
dificultat:   baixa
temps d'elaboració:  20 minuts
quatre racions





ingredients: 

500 g de formatge (tarrina de formatge batut 0% materia grasa, Hacendado)
100 ml  nata líquida
30 g suce glas
60 ml de mel
2 culleradetes d'essència de vainilla líquida
Mel per al fons dels gots.
Fruits secs i maduixons
preparació:
Posem una mica de mel als gots. La quantitat en funció del gust de cadascú.
En un bol fiquem el formatge, el sucre, la nata líquida, la mel i la vainilla (jo vaig fer servir sucre vainillat) i ho batem tot fins aconseguir una textura homogènia. Seguidament ho posem als gots on, prebiament, hem posat la mel.
Ho posem al frigorífic i deixem refredar, almenys, dues hores. Just abans de servir posem una mica de nous picades i la mitat d'un maduixot com a decoració.

**************************************************************************************************************

Avui, 27 d'abril de 2011, començo aquesta nova pàgina la qual, si no dic el contrari, la dedicaré a l'art culinari. Receptes trobades a internet i/o d'altres mitjans i las quals, una vegada fetes per mi i provades, per mi i d'altres comensals, he cregut que són adients per a fer per qualsevol persona. Totes elles les considero fàcils, ràpides i bones. També, si és el cas, donaré alguna informació la qual no mostrava l'origen i que, a mi, m'ha semblat necessària.  

En aquest punt he de dir que sóc novell en aquest art i que, fins fa molt poc, em costava, fins i tot, fer una truita a la francesa.


27.04.11
Rap amb cebes i gambes
Per: Remei Ribas.   a la revista  "CUINA"
Nivell de dificultat: Baix
Temps de preparació: 30 min
Preu per ració: 3,50 Euros
Ingredients per a 4 persones:• 1 kg de rap (també podeu fer servir lluç o mero)
• 12 gambes
• 2 cebes
• 1 dl de vi blanc o conyac
• 12 espàrrecs de llauna amb el seu suc
• 16 cloïsses al vapor amb el seu suc
• picada d’all i julivert
• pebre negre
• sal
• oli d’oliva
Preparació:
Talleu les cebes i poseu-les dins d’una paella amb un raig d’oli. Deixeu-les ofegar. A mitja cocció, afegiu-hi el peix, net, tallat a rodanxes i salpebrat. Per damunt del peix, escampeu-hi all i julivert ben picat. Tot seguit, aboqueu-hi també un rajolí de vi blanc o de conyac, el suc dels espàrrecs i el de les cloïsses. Tapeu la paella i deixeu-la al foc durant 4 o 5 minuts. En acabat, amb molta cura, tombeu el peix. Escampeu també per aquesta cara del peix all i julivert picats. Col·loqueu les gambes entre tall i tall de peix. Tapeu la cassola i deixeu-la 4 o 5 minuts més al foc. A l’últim minut, incorporeu-hi les cloïsses. Per acabar, emplateu-ho i adorneu el plat amb els espàrrecs. Nota: és un plat bo i ràpid de fer i que té molta presència
Els meus comentaris:
El vaig cuinar amb lluç i vi blanc. Malgrat que tenia brandy, vaig considerar que, amb el vi, quedaria més suau. Tanmateix, repetiré el plat amb brandy.
D'acord amb la informació  dificultat, temps de preparació i preu per ració.


**************************************************************************************************************