dilluns, de juny 06, 2011

Antics Habitatges Militars. Carrer Wellington de Barcelona

Mur a l'antiga RDA
Carrer Wellington, Barcelona
Carrer Wellington, Barcelona
Carrer Wellington, Barcelona

Quan passo pel carrer Wellington, davant de l'entrada al Zoo de Barcelona, em ve a la ment l'imatge d'alguna pel·lícula d'espies durant la guerra freda. Sí, aquells carrers entristits i solitaris, edificis foscos amb finestres tancades a cal i canto. La tanca de fil ferro separant les dues alemanyes.

Al carrer Wellington de Barcelona encara es mantenen dempeus un conjunt d'habitatges alineats que serviren de residencia als militars de les casernes, Jaume I i de Roger de Llúria. Es traca d'habitatges, d’una alçada de planta baixa i tres pisos. Van ser construïts segons algunes de les disposicions d’Ildefons Cerdà. Això és visible no només a les façanes sinó també les solucions de les galeries posteriors, resoltes amb elements estructurals metàl·lics (pilars de fosa, biguetes que aguanten revoltons de rajola pla i baranes). El seu interès tipològic fa que es consideri adient el manteniment del seu record històric. (CPA)

Malauradament la seva conservació és del tot insuficient i tot sembla indicar que, per molt que es consideri adient el seu manteniment, finalment aniran a terra.


1 comentari:

Lluís ha dit...

Hola,
Sabeu si en aquest carrer Wellington, en els anys 40, hi havia també un convent de monges o similar?
Moltes gràcies.