divendres, de novembre 13, 2009

Plasma Ric en Factors de Creixement . "PRGF"


Doncs, que he de dir del tercer diagnòstic i proposta terapèutica?. Encara que sigui difícil de creure, diferent a totes les anteriors. El metge que em va visitar va dir que ni osteotomia ni implant de menisc. Ell creu que amb infiltracions de "factors de creixement" podria anar endavant. I què són els "FC"?, doncs ho podreu veure en l'enllaç del títol. Bàsicament consisteix en treure't una petita quantitat de sang la qual es processa per a obtenir "Plasma Ric en Factors de Creixement" el qual t'infiltren els genolls. Segons ell la majoria de genolls que han tractat han sigut amb aquest mètode. Com és un tractament gens agressiu, em vaig decidir per ell. Són tres infiltracions, la primera de les quals va ser dijous dia cinc. La segona serà el proper dijous i l'última el tres de desembre. Segons diuen els resultats es comencen a notar al mes o mes i mig des de l'última. Veurem si dona resultat. Per cert, m'he d'armar de paciència i de confiança.

I jo em pregunto: ¿per què això mateix no m'ho va proposar el traumatòleg que em va operà l'any passat?. Segurament perquè ell no ho a fet mai i no té confiança en aquests avançats tractaments.

Un consell, abans de ser operat del genoll, assegurar-vos que és del tot necessari i que no hi ha una alternativa conservadora. Si és necessari demanar més d'una opinió i assegurar-vos que el traumatòleg que us diagnostica té experiència contrastada en el tema. No deixeu que us posi la mà al genoll qualsevol. Traumatòlegs ni han molts... molt bons, bons, regulars i...

2 comentaris:

zel ha dit...

Et desitjo sort, si més no, més sort de le que has tingut fins ara. A mi em van operar el genoll dret, em van extirpar part dels meniscs intern i extern i estic molt bé, per sort! I això que tenim una edat!

Bon any!

Natxo Rovira ha dit...

Manel, tan pel títol del bloc, pels motius que et van impulsar a començar-lo i pel que escrius, veig que estàs força angoixat amb aquest tema del genoll. Et desitjo sort i sobretot, paciència. Per cert, ets de corredors.cat? en cas afirmatiu, ja em diràs qui ets...

Per cert, jo també penso, com tu, que Haendel estava tocat per la mà de Déu. Jo et suggereixo que l'any vinent t'animis i t'apuntis al Messies participatiu. No s'hi valen excuses, hi ha prou material per poder aprendre i gaudir cantant. La convocatòria surt al Juny. Vinga, anima't... mentre no puguis córrer, també pots enriquir l'esperit amb una experiència com aquesta.

Una abraçada