dissabte, d’abril 23, 2011

SANT JORDI 2011. QUINA DIADA!






Sí, ha caigut al bé i mig de la Setmana Santa. Dissabte Sant. Tot feia pensar que, la venda de llibres, cauria estrepitosament. Nou-cent mil cotxes sortien de Barcelona, nou-centes mil famílies. Hom ha sortit a donar un tomb pensant-se que, el centre de Barcelona, es trobaria com "Atacama". Com cada any, he sortit amb ganes de gaudir, en aquest dia meravellós, de la meva ciutat. Oh! "sorpresa", un mar de persones recorria les Rambles, la Plaça de Catalunya, La Rambla de Catalunya, la Plaça Sant Jaume, el carrer del Bisbe... tots els carrers adjacents. Milers i milers de ciutadans i milers de turistes. Les sortides per la Setmana Santa no ha estat excusa per a, com cada any per aquesta Diada, Barcelona es cobris de colors; amb llibres, roses, mares i pares; fills i filles, parelles, enamorats, solitaris... Tots i totes amb una idea en comú, fruir intensament d'un dia únic i incomparable. Com no pot ser d'una altra manera, regalar llibres i roses estava en el pensament de tothom.

I la venda de llibres a estat gens menyspreable, dinou milions d'euros de facturació és la previsió del gremi de llibreters. Les roses no han estat a l'alçada i baixen un vint per cent.

No crec errar si dic que, al món, no hi ha festa que iguali aquesta. És el nostra dia dels enamorats. Regalem roses a la dona estimada, a la mare, a les filles, a l'amiga, a la companya... a les dones. També, per què no? a homes. Regalem i ens regalem llibres. Els centres de les ciutats, viles i pobles, s'omplen de gent amb ganes de ser part de la diada i, any rere any, ho aconsegueixen. Molts han estat els que han volgut traslladar-la a les seves ciutats, països; però l'èxit no ha estat possible assolir-lo.

Si mai heu estat a Catalunya, coincidint amb un Sant Jordi, no podeu saber el que és i el que significa. Us convidaria a venir i compartir, amb tots nosaltres, una festivitat que ens omple i ens enorgulleix.



Per Sant Jordi és tradició un llibre, una rosa i un petó.