dijous, de gener 24, 2013

i més... subvencions injustificades!

 
 
 
Aquesta tarda (per ahí), el Germà Bel , catedràtic d'Economia Aplicada en la Universitat de Barcelona, consultor del Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD) i de la United States Agency for International Development (USAID), ha fet la següent entrada al mur del seu Facebook:
"Espanya, capital París....He conegut avui que ja fa mesos el govern espanyol va aprovar subvencionar la ruta aèria Madrid-Menorca perquè garanteix la mobilitat dels ciutadans residents a Menorca per connectar amb 'territori nacional'...:
"Sin embargo, este enlace constituye un elemento fundamental para garantizar la movilidad de los ciudadanos residentes en Menorca, cuya lejanía respecto al resto del territorio nacional confiere al modo aéreo una importancia vital para mantener su adecuada conectividad con el resto del territorio nacional."

Ben vist...el servei regular, freqüent i sense aquesta subvenció entre Menorca i Barcelona (servit per dues companyies privades) no garanteix la connexió amb el territorio 'nacional'. Res, un parellet de milions d'euros...i què és això enmig del moment d'abundància que vivim? " -Germà Bel-
"l'aeroport de Menorca va tenir 2,5 milions PAX a 2012...no es tracta d'un problema d'aïllament per baixa densitat de demanda. Els vols a les Balears i a les Canàries tenen descomptes significatius en les taxes d'aeroports amb tots els vols de la Península, el que n'abarateix l'ús respecte als vols domèstics intrapensinsulars. La qüestió aquí és : Per què es subvencional el vol a Madrid, quan Menorca està regularment connectada amb la península via un altre aeroport peninsular? La resposta l'entenc, però no la comprenc i no vull que dediquin els meus impostos a això." -Germà Bel-
"Però a base de subvencions i de pèrdua d'oportunitats per la resta de ciutats espanyoles" -Germà Bel-

Alberto Antoran, feia, a aquesta nota, el següent comentari :
"Abans d'ahir ho deixava molt clar la ministra amb un altre tema: "Para el Gobierno "es fundamental que Iberia siga siendo una compañía con fuerte presencia en España", entre otras cosas PORQUE DE ELLA DEPENDE EL FUTURO DEL AEROPUERTO MADRID-BARAJAS..." -Alberto Antoran-
Ara, si l'heu llegit tot, i encara teniu ganes, que cadascú tregui les seves conclusions.
Sigueu bons i aneu-vos-en a dormir. Jo ho faig ràpidament no sigui que, la Plans de Lluna, que tot ho veu, m'agafi despert i em demandi per sedició.
pd: finalment l'envio aquest matí perquè, ahir nit, vaig tenir una sensació estranya i negativa la qual cosa em feia suspitar que, els serveis d'intel·ligència de la "Советских Социалистических", em tenien "punxat".
Per cert, aquest matí s'ha sabut que l'atur a Espanya arriba als 6 milions. Res, "peccata minuta" per a un país, Espanya, que llença els diners alegrement.
Recordeu seguir el meu consell i sigueu bons... Fantasma sí, és ella, és a l'aguait