dilluns, de juliol 26, 2010

MÓN SANT BENET. MIL ANYS D'HISTÒRIA.




Dissabte 14 vam visitar el Món Sant Benet situat al municipi de Sant Fruitós de Bages, a prop de la ciutat de Manresa i a tan sols 45 minuts de Barcelona. Per la C-55 direcció Manresa i la N141c Sant Fruitós de Bages, Navarcles. Abans d'arribar a aquesta població hi ha el trencall per a anar a Sant Benet. Per aquest recorregut no es paga peatge.

Una visita guiada de 1 hora i 15minuts ens portà al segle XII quan va ser construït el monestir. També un recorregut per la seva història fins al 1835 quan, amb la llei de Desamortització de Mendizábal, es va obligar als monjos a abandonar les seves possessions, fent-se una subhasta pública del patrimoni del monestir.

L'any 1907, la família Casas, va comprar els terrenys de Sant Benet i van encarregar la restauració del monestir a l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch.

L'any 2000, la Fundació Caixa de Manresa va comprar el monestir i els seus terrenys als descendents del pintor Ramon Casas.

La restauració arquitectònica, a càrrec de la Fundació, durà set anys, fins a la presentació del Món Sant Benet, el 12 de novembre de 2007,. sorprenent amb una proposta innovadora: la conversió del monestir i els seus voltants en un complex de cultura, oci i investigació gastronòmica, un model nou a Catalunya.

L'ús de les noves tecnologies és una part molt important en la visita al monestir.

Dins del recinte hi han tres restaurants : Restaurant la Fonda, Restaurant Món i Restaurant l'Angle.

Al poble de Navalcles (a uns dos kilòmetres), hi ha el restaurant "Agustí Pastisser", que tenen un menú de 12,50 euros (dissabte) força recomanable.



MÓN SANT BENET


1 comentari:

VAB ha dit...

Molt maco el video. Sovint no reconeixem el que tenim. Val la pena trepitjar la nostra història per saber qui som i a on anem.