dijous, de setembre 30, 2010

BARCELONA, CIUTAT COSMOPOLITA?

Preocupant, molt preocupant són alguns canvis que, en els últims deu anys, han hagut a Catalunya en general i Barcelona en particular.

A aquestes alçades tothom és al corrent dels aldarulls (batalles) que ahir, aprofitant les concentracions per la vaga general, van protagonitzar unes vuit-centes persones, d'entre disset i trenta anys, per centre de Barcelona. Diuen que són grups anti-sistema, okupes, anarquistes... Grups perfectament organitzats i en contacta entre ells per les xarxes de comunicació. Fins i tot tenen alguna emissora de ràdio. Jo els poso a tots al mateix sac i considero que són un vividors, lladres, bruts... Un grapat de malfactors.

Quaranta tres persones van ser detingudes només a Barcelona. Quinze són estrangers (italians, anglesos, francesos, veneçolans...) i tres menors d'edat. Avui mateix s'ha detingut un altra noi qui duia un receptor de ràdio de la guàrdia urbana i posats uns pantalons, marca Levi's, els quals encara duien el xip anti-robatori. Recordo que van assaltar la botiga de Levi's que hi ha a la Gran Via amb Passeig de Gràcia. Un quaranta per-cent dels detinguts ja tenien antecedents policials.

El centre de la capital catalana, com és habitual, era ple de ciutadans que feien les seves compres, anaven o venien dels seus llocs de treball, treballadors que es manifestaven per la vaga general i milers de turistes gaudint d'un dia a la nostra ciutat. Qui més qui menys pot fer-se una idea del perill que, aquests atacs, representen per a la integritat física de les persones. No sé si els responsables polítics esperen la mort (com va passar a Atenes) d'algun ciutadà per a començar a prendre mesures contundents contra aquests actes.

Amb la passivitat i permissivitat de les autoritats barcelonines, catalanes, policials i judicials; el fenomen s'ha anant instal·lant a la nostra ciutat i, sembla ser, cada vegada són grups més nombrosos i més agressius.

Està clar que, Barcelona, s'ha convertit en un focus d'atracció per a tota mena de gent. La ciutat comtal ha sigut i és cosmopolita però no crec que, aquest adjectiu, sigui l'idoni per aquests fenòmens.

Milers i milers de turistes ens visiten durant tot l'any però, també, venen, i, s'instal·len : joves sense ofici ni benefici que es dediquen a fer d'okupes i a aprofitar qualsevol acte, celebració, festa... per a realitzar la seves agressions. Les bandes de peruans que any rere any roben els turistes que transiten per l'AP7. Carteristes que són detinguts centenars de vegades i continuen amb la seva "feina". Grups dedicats a sostreure cables de les xarxes de telefonia, elèctriques, ascensors, equips de rec de camps de cultius... Sense sostre de tota Europa que dormen i fan la seva vida als carrers de la ciutat. Joves "skaters" que practiquen la seva afició a la via pública i sobre el mobiliari urbà. Prostitutes de l'Europa de l'Est que tenen el seu lloc de treball a les carreteres d'arreu. Segur que em deixo uns quants...
No anem bé!