diumenge, de novembre 21, 2010

10 ANYS SENSE ERNEST LLUCH I MARTÍN




Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar, 21 de gener de 1937 – Barcelona, 21 de novembre de 2000), economista i polític. Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, també va estudiar a la Universitat de la Sorbona, a París. Va ser militant del PSC i un dels fundadors del PSPV.

La nit del 21 de novembre de 2000, dos integrants del "Comando Barcelona" d'ETA (García Jodá i Krutxaga) van assassinar a l'Ernest Lluch, disparant-li dos trets a boca de canó, quant entrava al pàrquing de l'edifici on vivia.

L'endemà passat de l'atemptat es va celebrar a Barcelona una manifestació amb el lema "Catalunya per la pau. ETA no", on van assistir-hi més de un milió de persones. La periodista Gemma Nierga va ser l'encarregada de llegir el manifest unitari a l'acabament de la manifestació, però va afegir a les paraules pactades: "No estaríem aquí si la persona que va matar Ernest hagués dialogat. Vostès, els polítics, que poden, dialoguin, per favor".



Ernest Lluch, un home bo. Un home dialogant. Defensor del diàleg amb els mateixos que el van assassinar. Un lluitador amb la paraula vers la violència. Un enamorat del País Basc.

La violència, portada a la seva expressió màxima, l'assassinat, és sempre un error i una desraó. Cadascú pot tenir les seves excuses però no és i no ha de ser el camí. ETA s'equivocà amb en Lluch i tot un poble se'l va girar en contra.


DESCANSI EN PAU!


Adagio in G Minor (Albinoni)

1 comentari:

VAB ha dit...

L'Ernest Lluch sempre estara amb nosaltres. La gent de pau i compromís no poden desaparèixer per sempre. El seu record i exemple ens ha de motivar a seguir-los i a no defallir.
Aquest "Adagio" es un bon homenatge per l'Ernest. Les fotografies insuperables ....