divendres, de febrer 19, 2010

Indignes com alternativa de poder

Quins polítics tenim !!. Fa por. Assisteixo entre estupefacte i indignat les darreres intervencions que la dreta espanyola passeja per les Espanyes de torn. Avui l’ex president Jose Ma Aznar posant el dit índex com a menyspreu a una critica estudiantil, ahir la presidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre dient “hijoputa” a un membre del seu partit.

Aquests son l’alternativa de poder que tenim a aquest país ??. Però quines lliçons poden donar a la ciutadania sobre moral i comportament quan s’aixequen per exemple contra la regulació de l’avortament i amb el recolzament de la jerarquia eclesial i, per altra banda es mostren com uns autèntics energúmens que no aguantarien ni un minut en qualsevol país civilitzat de l’”antiga Europa” o dels yanquies mes dretanament escorats. I no passa res, segueixen pavonejant-se com si tal cosa.

Però la culpa no es exclusivament d’ells. També hi ha els que callen, els que no critiquen i expressen el que senten només per assegurar-se la poltrona de torn. Personatges tant politicament correctes com Alberto Ruiz Gallardón insinuaven fa poc el seu enuig pel malparlar de la “seva” presidenta. Però te algun efecte expressar el seu “pesar” si no entres en acció, es a dir dimitir com a membre d’un partit ple de dirigents casposos, malparlats i mal educats com els que hem pogut veure ?. No senyores i senyors, la poltrona es molt llaminera i difícil de deixar-la quan fa temps que es gaudeix escalfant-se les natges.

Potser jo estic en un altre món, potser no pertany a “eixe mon” que diria el Raimón. El cas es que obro la premsa i em quedo glaçat de llegir el que llegeixo i escoltar per la ràdio el que les ones em porten a les oïdes. Soc l’únic que pensa així ...?

1 comentari:

Manel ha dit...

Molt bon article!
Clar que no, no ets l'únic, jo tampoc sóc “d’eixe món”
Aznar, que li deia a Bush (un altra que tal!) que feia els 10 km en 5'20". Qui feia el ridícul intentant parlar anglès amb un accent de pel•lícula de “cowboy”.
Qui li ficà un bolígraf per, l'escot, a la periodista de "Cuatro", Marta Nebot. Qui va mentí sobre les armes de destrucció massiva a l'Irak i és l'únic, dels tres que ho van fer, que no s'ha retractat. Qui va ficar a Espanya a la guerra d'Irak. Qui va mentir, juntament amb el seu govern, sobre els atemptats de l'onze de març a Madrid. Qui continua fent i dient bestieses amb un posat de... bé, deixem-lo córrer.
I l’Aguirre, sortint com ànima que duu el diable, de l’hotel de Mumbai on s'allotjava i tornant a Madrid, sense pensar en el seu sèquit. Qui lluitar perquè Endesa no passés a mans de Gas Natural i tot perquè aquesta és una empresa catalana.
El que tu dius: quins estadistes! Què es pot esperar de personatges com aquests?

Us deixo aquest enllaç per a qui vulgui repassar frases dites pel JoseMari...
http://infotk.blogs.com/infotk/2003/10/frases_y_ocurre.html