dimarts, d’abril 27, 2010

El Tribunal Constitucional des de la barrera


Doncs avui tenia intenció d'escriure sobre el "partit de l'any": BARÇA vs INTER, però hi han noticies o fets que et toquen el voraviu i et fan canviar d'opinió. Avui i ha hagut una d'aquestes i m'han fet canviar de idea. No vol dir que no faré l'entrada del partit, que la faré, sinó que queda aparcada fins demà.

Com, suposo, tots heu sentit i vist, El País ha fet pública una foto on es veuen tres magistrats del Tribunal Constitucional presenciant, el passat diumenge, una cursa de braus a la plaça de toros de la Maestranza de Sevilla. Aquest són: el vicepresident, Guillermo Jiménez (cinquè per l'esquerra), Manuel Aragón (a la seva dreta amb barba) i Ramón Rodríguez Arribas (a continuació). En aquest punt vull recordar que, Guillermo Jiménez, és el nou ponent sobre la sentència de l'Estatut.


Ahir, la presidenta del TC, María Emilia Casas, demanava respecte per a la institució que presideix davant el que va qualificar com una "desproporcionada i intolerable campanya de desprestigi empresa des de certs sectors polítics i mediàtics". Si no fos per la serietat del tema seria per a trencar-se de riure.

Aquesta senyora demana respecte per a un organisme que està mostrant, des de fa quatre anys, que no en té cap mirament ni respecte pels catalans. El Tribunal que presideix la senyora Casas ni tan sols compleix amb la Constitució. Aquesta, en el seu títol IX, article 159.3. diu: "El període de designació dels membres del Tribunal Constitucional tindrà una durada de nou anys i es renovaran per terços cada tres anys". Doncs bé, en aquest moments, la composició del Tribunal es troba de la següent manera :

Presidenta : María Emilia Casas, Vicepresident: Guillermo Jiménez Sánchez (recordem que és el nou ponent), Vicente Conde Martín i Jorge Rodríguez-Zapata; van esgotar els seus mandats l'any 2007. El jutge, Roberto García Calvo, va morir l'any 2008 i està pendent la seva substitució.
A quatre jutges més els hi caducarà el mandat el proper més de novembre.

A totes llums, aquest "alt" tribunal, no està legitimat per a decidir sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. De fet ningú ho estaria donat que estem parlant d'una llei orgànica que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya, "retallada" i aprovada per les Corts Generals espanyoles (Congrés i Senat) i, finalment, ratificada pel poble català.

També es tracta d'un tribunal totalment polititzat i, sembla, segueix les directrius que donen els dos partits majoritaris a Espanya.

Ses senyories veien les curses de braus (per cert, al costat d'en Jorge Cadaval de "los Morancos"), la presidenta fent declaracions sobre respecte, el president del govern espanyol, Rodríguez Zapataro, demanant que cal deixar-los treballar (?)
i el Partit Popular... millor obviar-lo.

A què esperen els nostres polítics per a fer un cop de puny i dir basta?. No és pot tolerà que continuïn trepitjant els nostres drets.

Els nostres representants han d'actuar i ràpid i, si no serveixen, o no volen, que deixin els seus escons. No pot ser que el poble encapçali les reclamacions pels nostres drets i llibertats i els qui ho han de fer es barallin per mantenir o aconseguir "la cadira".

Mai encaixarem en el model Espanyol així que, quan més aviat siguem tots conscients, millor ens anirà.