dimecres, de juny 02, 2010

17 CAVALLS

(foto: 20 minutos.es)

Estem al segle XXI, en mig d'una crisi gegantina. Es retallen les pensions i els salaris. Es pugen els imposts. El torrent d'aturats és constant. Espanya està en el punt de mira de la comunitat internacional. Assenyalats per tothom. La corrupció política desbocada. La confiança en els representats del poble, els polítics, sota mínims. Les nubarrades negres s'han instal·lat sobre nostre i tot indica que per una llarga, molt llarga temporada.

Mentrestant, llegeixo "el govern espanyol es gasta 305.000 euros (que surten de les butxaques dels contribuents) per la cura, neteja i alimentació de disset cavalls de la Casa Reial". I per què, la Corona, vol aquest equins?, doncs ni més ni menys que per al desplaçament d'ambaixadors, sobre luxosos carruatges, fins al Palau Reial de Madrid. Els duu perquè puguin presentar, al borbó, les seves credencials.

Sembla ser que la tradició ve del segle XVI i és desig, de la Monarquia i el Govern, mantenir-la.

Amb tota seguretat les ambaixades tenen, al servei exclusiu del seu màxim inquilí (i senyora o senyor), cotxes de luxe (d'últimes fornades) i els seus corresponents xòfers. No sé gens ni mica de protocol però, jo em pregunto, ¿què no podrien pas fer-los servir per a menesters com els de les credencials?

Trobo, a més, que aquesta tradició queda rància, molt i molt arcaica. Vaja, hortera a més no poder...


(foto de la xarxa)

1 comentari:

VAB ha dit...

Els equins no tenen cap culpa. El que si te delicte es mantenir una tradició que costa un dineral pel sol fet que queda be passejar ses senyories per las "reales villa y corte" d'aquest país. Lamentable el dispendi que les jerarquies polítiques segueixen fent malgrat tot el que esta caient i caurà ...