dimecres, d’agost 11, 2010

"U.S. DEPARTMENT OF STATE". L'INFORME MANIPULAT


Doncs a punt he estat de fer una entrada crítica amb l'Obama i el "U.S. DEPARTMENT OF STATE" i tot això degut a les informacions aparagudes a la premsa sobre l'informe que, aquell departament nord-americà, va publicà amb data 11 de març de 2010: "2009 Human Rights Report: Spain".

Tot sembla ser que estem davant una nova manipulació dels mitjans d'informació. Una burda, interessada i demagògica manipulació. Tot val quan es tracta de criticar Catalunya. Intentaré explicar-me.

En l'apartat "Other Societal Violence or Discrimination" l' informe, entre altres moltes coses diu

"The controversy regarding official language policies continued, with complaints that current policies offend the right to an education in the "mother tongue," or Castilian Spanish. In 2007 the ombudsman received approximately 100 complaints regarding Catalonia's linguistic policies, and in March 2008 the NGO Platform in Defense of the Freedom of Choice in Language Election filed a formal complaint against a school in the Basque Country. The school had refused to offer all classes in Spanish"

In April, 30 doctors at the sole hospital on Ibiza (one of the Balearic Islands) announced their decision to leave their jobs due to a new requirement that doctors be tested for fluency in Catalan. The decree, approved by the Balearic government on March 27, requires that doctors working in public serivce speak Catalan and provides a window of three years for them to learn it. The doctors' union asserted that the requirement was not for public benefit but rather the result of a "political obsession." In responde to the decree, 2,500 perons participated in a demonstration protesting the Catalan language requirement.

According to security forces, 4,000 persons participated in a demonstration in Barcelona in September 2008 to protest the government's linguistic policies and to defend the right to have school classes taught in Castilian."

La traducció seria (perdoneu els errors), més o menys, com segueix:

"Altres actes de violència o discriminació social.

La controvèrsia pel que fa a les polítiques oficials d'idiomes continua, amb denúncies de que les polítiques actuals violen el dret a l'educació en la "llengua materna," o Castellà /Espanyol. Al 2007, el Defensor del Poble va rebre prop de 100 queixes pel que fa a les polítiques lingüístiques de Catalunya, i el març de 2008, la Plataforma de la ONG "Plataforma por la Libertad de Elección Lingüistica", qui va presentar una denúncia formal contra una escola al País Basc. La escola s'havia negat a oferir totes les classes en espanyol.

A l'abril, 39 metges de l'únic hospital a Eivissa (una de les Illes Balears) van anunciar la seva decisió de deixar la feina a causa d'un nou requisit en el sentit de què els metges havien de realitzar les proves de fluïdesa en català. El drecret, aprovat pel Govern Balear el 27 de març, exigeix que els metges que treballen en el servei públic parlin català i ofereix una moratòria de tres anys perquè aquest el puguin aprendre. El sindicat de metges va afirmar que el requisit no era per al benefici públic, sinó més aviat el resultat d'una obssesió política". En resposta al decret, 2,500 persones van participar en una manifestació en protesta pel requisit de l'idioma català.

Segons les forçes de seguretat, 4.000 persones van participar en una manifestació a Barcelona al setembre de 2008 per a protestar contra les polítiques lingüístiques del govern i defensar el dret a rebre l'educació en castellà."

Podeu comprovar que, en cap cas, pren partit ni critica ni opina ni comdemna; simplement constata una sèrie d'informacions que, suposo, a rebut per part de estaments espanyols, catalans o, simplement, del seu funcionariat Espanya i Catalunya.

Aquest informe és una mena de "guia" que, el "Department of State", fa pels polítics nord-americans per a que puguin entendre millor la situació interna del país. Informes que fan per tots els països del món.

Per exemple, i per poder-se fer una idea més correcta, l'informe fa comentaris com :

A 31 de desembre, es van registrar 25 atacs terroristes d'ETA, donant com a resultat tres morts i ferits uns 65...

El 22 de gener, un membre afro-americà, civil, d'un vaixell de la Marina dels EUA va ser assaltat per dos subjectes que inicialment no es van identificar com agents de l'ordre públic. El membre de la tripulació estava clavat a terra i la seva roba estripada. Ell va declarar que els funcionaris no van mostrar cap insígnia ni es van identificar com a policies. Testimonis van dir que un dels agents va treure una pistola i el va apuntar al cap quan companys membre de la tripulació van tractar d'ajudar-lo en el que creien era un atracament. Els assaltants, més tard, identificats com a policies locals, van dir que sospitaven que havia comés un delicte relacionat amb drogues. Va haver de rebre 10 punts de sutura a la cella com a conseqüència de les ferides sofertes durant la detenció.

Al gener, l'Audiència Nacional va condemnar a dos agents de la policia catalana a sis mesos de presó i una multa de 450 euros (650 dòlars) per maltractar un home detingut presumptament per robar a dues turistes i abusar sexualment d'una d'elles. Les accions dels agents no van ser considerades greus per tribunal, van ser acusats de mossegar i humiliar al detingut.

Al febrer la Fiscalia va iniciar una investigació sobre denúncies de maltractaments presentades per 85 persones detingudes al centre d'internament per a estrangers de Madrid. Els detinguts es van queixar que les autoritats els van obligar a despullar-se, el van colpejar i amenaçar. També al·legaren que el menjar que els hi servien contenien sedants.

A l'agost, el Ministeri de Afers Exteriors paraguaià es va queixar que els funcionaris van maltractà a ciutadans paraguaians detinguts a l'aeroport de Barajas. A finals d'any el Govern no havia respost públicament.

A l'apartat "Freedom of Speech and Press"

... la sentència judicial contra el setmanari "El Jueves" per la impressió d'una caricatura obscena del príncep i la princesa d'Astúries, la citació dels diaris Gara i editors Deia per un tribunal per la publicació de les imatges satíriques del rei Juan Carlos; el boicot del Partit Popular al Grup Prisa, i l'acomiadament de Cristina Peri Rossi de l'emissora de ràdio Catalunya per parlar en castellà enlloc de català.

També parla de la llibertat religiosa, d'ensenyament, de premsa... Un munt de coses,.

Si extrapolem qualsevol d'aquestes informacions veurem que el resultat pot ser radicalment diferent, segons sigui el que nosaltres desitgem que la gent hagi d'entendre.

No podia estar d'altra manera i els enemics ja han posat fil a l'agulla :

"Les crítiques dels EUA a la política lingüística esperonen Ciutadans." e-noticies.cat

""Como aquel dicho célebre de Lola Flores: "Si me queréis, irsen"... Pues eso, el que quiera en castellano, "irsen"" ABC.es

"Circulo Balear: El informe de EEUU debe comprometer al Govern a cambiar su política lingüística". elmundo.es

"España rebatirá a EEUU que los casos de vulneración de la lengua son excepciones" elmundo.es

"Señala a España por violar derechos. EEUU denuncia la política lingüística" tolerancia.org


Què hem de fer nosaltres? Podriem, a partir d'ara, denunciar tot allò que ens discrimina: no poder parlar en català a funcionaris públics, en establiments comercials, els nostres diputats al Congrés i Senat. La sentència de l'Estatut. Algú hauria d'informar, al Departament d'Estat dels EE.UU., de la manifestació que va haver, a Barcelona, el passat 10J, amb més d'un milió de ciutadans i ciutadanes reclamen la llibertat per a Catalunya. Això a de sortir en l'informe del 2010.

Sí, ja sé que és més dels mateix, però no crec que fos bona idea llegir i no fer-hi res. Amb aquest escrit no és que arribi a canviar absolutament res, però almenys m'obligo a investigar, saber la procedència (o, si més no, intentar-ho) de les informacions, els comentaris partidistes i manipuladors. També, qui sap, a arribar a obrir els ulls a algun lector.





Los chicos de la caverna