diumenge, d’octubre 10, 2010

SERGIO RAMOS, EL CATALÀ I L'ANDALÚS

No és casualitat ni broma, com ell va declarar posteriorment al seu twitter, veien les crítiques que li podien venir a sobre. El que aquesta setmana va dir el Sergio Ramos, jugador del Real Madrid: "En andaluz, díselo en andaluz que está muy bien" i referint-se al periodista que preguntava a Piqué "le cuesta entender el castellano", tot això en un to molt seriós i visiblement molest, és un sentiment que està, per desgràcia, molt estès a Espanya. Els i és impossible entendre que hi ha d'altres idiomes, apart del seu, que són tan respectables com el d'ells. Continuem com sempre: no els hi molesta que es parli en català però, per descomptat, sempre que sigui en la intimitat de la llar. Per ells, el fet que fem servir el nostre idioma, és un senyar de falta d'educació i respecte i, com no, de voler arraconar el castellà.

El Sergio Ramos és només la punta de l'iceberg, però cal recordar qui fa factible que això sigui possible i continuï. Sense anar més juny, aquesta mateixa setmana, un escriptor bel·ligerant amb la nostra llengua, a rebut el Nobel de literatura, la qual cosa diu molt poc de la institució Nobel. També, aquesta setmana, el president del PP Balear, senyor José Ramón Bauzá, va declarar que, en el cas de què arribés a la presidència de la comunitat en les eleccions autonòmiques del maig, una de les seves decisions serà "eliminar la llei de normalització". Bé, no vull començar a fer relació perquè, com sabeu, la llista és interminable.

El que trobo a faltar són declaracions, dels esportistes catalans, a favor i en defensa del nostra idioma que, també, és el seu.

Després s'estranyen que ens vulguem independitzar.