divendres, de març 26, 2010

fotos d'en Josep Losada, publicades a l'Avui.cat.

Doncs no, no han retirat l'escut franquista de la façana de l'edifici de Capitania General de Barcelona. Ni tan sols han tocat una ploma de l'àguila de la dictadura. Tenia entès que el retirarien i, crec no estar errat, tapar no és el mateix que retirar. Sembla que el mateix ha passat amb el de la caserna del Bruc i passarà amb el del Govern Militar.

Trenta cinc anys fa de la mort del dictador colpista i ara, després de tres dècades i mitja, només hi fan un rentat de cara. Serà que els hi costa perdre la simbologia feixista?. L'anyoren?. O, pitjo encara, tenen esperança de tornar-la a utilitzar?. Quina por!, oi?.

He llegit que l'escut no es pot treure perquè forma part de l'edifici (?). I què...? Quina collonada!. Que no m'expliquin "sopàs de duro". Que no hi ha una llei que obliga retirar-los?. Doncs que la compleixin!

No crec que, a Alemanya, hi quedin signes nazis, ni tan sols perquè poguessin forma part de cap edifici.

És que mai ens podrem deslliurà d'aquella lacra?. Sempre ha d'haver quelcom que ens la recordi?. Que no tenim prou amb alguns partits i polítics i mitjans de comunicació?.

I pensar que, la ministra de defensa, és la senyora Chacón...Encara que també va passar, pel mateix ministeri, el Senyor Narcís Serra...


Per cert, quin nyap!