dilluns, de març 08, 2010

NEVA A BARCELONA







A les portes de la primavera i, Catalunya, es troba amb temperatures baixes i amb temporal de fred i neu. Moltes poblacions han quedat cobertes per les nevades, amb gruixos més o menys importants. Escoles tancades, gent sense poder anar a la feina, carreteres tallades, UAB evacuada. Què he de dir, un petit - gran caos, com cada cop que neva en aquest país.

Hi ha qui gaudeix veien caure els flocs de neu. Naturalment son aquells que no han de sortir de casa i, per tant, no corren riscos. Els nens, que gaudeixen com ningú de la neu. També els que, com jo, veiem nevar des de el nostre lloc de treball i esperem que, a la hora de plegar, no ens quedem incomunicats.

Està nevant sobre Barcelona, sobre el Parc de la Ciutadella. No qualla però, davant dels nostres ulls, hi ha una imatge bucòlica. Neva, neva sobre el verd dels arbres, sobre el llac, sobre el desconsol, sobre la Cascada i el carro de l’Aurora, sobre el General Prim. Les taulades del Institut Verdaguer, de la Capella Castrense, del Parlament de Catalunya, totes cobertes d’un mantell de neu.

Sembla ser que acabarà quallant. Mínim deu haver ja dos, tres centímetres de neu sobre el carrer... Els cotxes totalment tapats per la neu. Tot està blanc.


Podré dormir aquesta nit en el meu llit?.
(fotos d'en Joel Albarràn, publicades a La Vanguardia)