dilluns, de maig 10, 2010

Manuel Fraga: "Hare todo lo posible para evitar que se destruya la unidad nacional."

Últimament he volgut llegir i informar-me sobre la història recent, i la no tant recent, del nostre país. Encara que molts esdeveniments ja els coneixia o, si més no, havia sentit parlar-ne, he cregut important endinsar-me un xic més i conèixer fets, declaracions, escrits... esdevinguts durant anys, segles, pels enemics de Catalunya. Crec que no tan sols s'han de saber; s'han de recordar i no oblidar. De formes distintes, més discretes si voleu, però els atacs es continuen produint.

Avui unes declaracions del Sr. Fraga Iribarne qui va formar part de la Falange encara que, el seu pas, va està esborrat de la seva biografia "online." No apareix en el seu curriculum a la web del PP ni en la seva trajectòria al Senat. La xarxa, però, guarda encara el seu rastre, i la publicació en el BOE en què es va donà a conèixer el seu cessament com a "Delegado Nacional de Asociaciones de Falange". El BOE publicà aquell cessament el 9 de febrer de 1961. Segons el decret, es disposava "cesa el camarada Manuel Fraga Iribarne en el cargo de Delegado nacional de Asociaciones de Falange Española Tradicionalista y de las J.O.N.S.".
(radiocable)

imatge extreta de radiocable.com


(...)Manuel Fraga Iribarne, ministre del general Franco, fundador del partit Alianza Popular, més endavant Partido Popular, en una entrevista amb Joan B. Cendrós al principi del 1967, referent al segrest de l'edició del llibre d'Edicions Proa, Història de Catalunya Il·lustrada, que havia dut a terme el Ministerio de Información y Turismo, Manuel Fraga va sentenciar: "Haré todo lo posible para evitar que se destruya la unidad nacional. Porque Cataluña fue ocupada por Felipe IV, fue ocupada por Felipe V, que la venció, fue bombardeada por el general Espartero, y la ocupamos en 1939 y estamos dispuestos a ocuparla tantas veces como sea necesario. Por consiguiente, ya saben ustedes a qué atenerse, y aquí tengo el mosquete para volverlo a utilizar."

(del llibre "Todos los catalanes son una mierda" de Xavier Polo (Raval Edicions SLU. Proa. 2005)


1 comentari:

VAB ha dit...

No es mes cec el que no veu, que el que no vol veure ... Destruir una cosa que mai ha existit ??